3 Şubat 2017 Cuma

MEZOTERAPİ MALTEPE KAMPANYA


Selülit ve Mezoterapi

Cilde nüfuz eden ilaç kokteylleri rahatlıkla ciltaltı yağ dokusuna inerek, yağ hücrelerini yakar, enerji olarak kullanılır; kan akımını uyarır; lenf akımını uyarır; ve kollajen yapımı arttırır. Kullanıldığı alanlarda selülite bağlı portakal kabuğu görüntüsünü neden olan fibrotik ve bağ dokusu bantları çözülerek ciltaltı dokuları rahatlar. Ayrıca eriyen yağ dokusu da selüliti azaltmış olur. Mezoterapinin faydalı olmasının nedeni uygulanan cilt tabakasının mezodermden köken alması, cildin fonksiyonel tabakası olması, zengin bir damar yapısı, kıl folikülü sayısı, bağ dokusu hücresi sayısına sahip olmasıdır. Uygulama tekniğinde ilaçlar selülitli alanın üzerine plakalar altına özel bir tabaka içine konularak uygulanır. Bu uygulama her alan için 6 dakika sürmektedir. Böylece ağrısız, sızısız ve kansız olarak ilaç uygulaması tamamlanır. Eski yöntem olan iğneli mezoterapide ise iğne ile selülitli alana ilaç verilir.

Bugüne kadar mezoterapide birçok enjektör çeşitleri kullanılmıştır. Enjeksiyonlar dermis içine yada dermis altına yapılmaktadır. Kullanılan bazı enjektörler doz ayarlı ilaç verebilmek için tabanca şeklinde de kullanılmaktadır. Ancak bu uygulamaların hepsinde iğnenin girdiği yerlerde ağrı, kanama ve morarma görülmektedir. Bu problemler nedeniyle birçok hasta tedaviyi tamamlayamamaktadır. Yurtdışında bir yıldır uygulamaya başlanan iğnesiz mezoterapi yöntemi (mesostar) ile mezoterapi ilaçlarının kokteyli rahatlıkla cilde verilmektedir. Bu yöntemde elektroporasyon ile ilaçlar cilde nüfuz edip, dermise inmektedir.
Yüz Yaşlanması ve İğnesiz Mezoterapi (Mezolifting)



Otuzlu yaşlara gelindiğinde cildin kuruluğu ve yağ oranındaki azalmalar cildin yaşlanmasını hızlandırır. Böylece yüz derisinin yaşlanmasının ilk belirtileri olan ince çizgi ve kırışıklıklar belirmeye başlar ve derideki elastikiyet kaybıyla karşı karşıya kalınır. Zamanla kırışıklıklar derinleşir ve ciltte sarkma ortaya çıkar.

Mezoterapide, vitamin, mineral, aminoasit, enzim ve ilaçlar orta deri tabakasına verilir. Yüz gençleştirme ve kırışıklık tedavisi dediğimiz mezolifting işlemi dışında boyun dekolte ve el sırtı gençleştirmede de kullanılmaktadır. Ayrıca

mezolifting ile yeni oluşmuş pembe renkli cilt çatlakları ile lekelerin de belirli oranda tedavisi yapılabilmektedir.

Kişinin cilt ihtiyacına göre öncelikle bilgisayarlı cilt analizi yapılırarak, öncesinde fotoğraflama yapıldıktan sonra, tedavi planı yapılır. Seanslar ortalama 6–30 dakika sürer, seans sayısı ise 4–6 ‘dır. Herhangi bir riski olmayan iğnesiz mezolifting işlemi için yaş sınırı söz konusu değildir. Özellikle çok sigara, alkol içen kişiler, güneş, floresan lamba ve solaryuma maruz kalan kişiler, yoğun iş ve stres ortamında cildine bakamayan tüm kadın ve erkeklerde iğnesiz mezolifting kolaylıkla uygulanabilir.


Mezoterapi göz altı yağ torbalarının azaltılmasında da kullanılmaya başlanmıştır.

Mezoterapide kullanılan ilaçlar Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) onayladığı, eczanelerde satılan, çoğu bitkisel ürünler olup, reaksiyon riski en düşük olan ilaçlardır. Tabi ki, dikkat edilmesi gereken nokta ise kokteylde kullanılacak ilaçların birbiriyle uyumlu seçilmesi ve kullanılmasıdır. Genellikle deri içine verilen maddeler cilde dolgunluk veren ve nem oranını dengeleyen hiyaluronik asit, A,D,C, B, E gibi antioksidan vitaminler, selenyum, ginko biloba, cildin sıkılaşmasında kullanılan DMHA maddesi B5 vitamini, bakır ve çinko elde edilmiş sıvı, jel yada krem şeklindeki kokteyllerdir. Ancak aşağıdaki kullanım amaçlarına göre kokteyllerin içerdiği ilaçlar değişmektedir. Bugüne değin mezoterapi her ne kadar medyada estetik ve kozmetik amaçlı kullanımı duyurulmuşsa da, aşağıda görüldüğü gibi birçok kullanım alanına sahiptir:Resimlerde Sadece Mezoterapi Kullanılarak Problemlerin Giderildiği Resimleri İnceleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dr.fill Medikal Estetik Hyaluranic Acid Dolguları Tanıyalım

Aktif maddeler:  Çapraz bağlı Hyaluranic Acid BDDE, Lidokain Etkinlik / Etki:  ağız köşelerindeki kırışıklıkların, nazolabial kıvrımların ve...