2 Mayıs 2021 Pazar

Göz Altı Işık Dolgusu Hakkında

 En iyi göz altı ışık dolgularını http://www.dermalfillerbotox.com

 web  sitemizden satın alabilirsiniz.

Göz Altı Işık Dolgusu Hakkında

Yeni trend olan ışık dolgusunu son günlerde sıkça duyuyoruz.  Bunların cilde etkisi, ışık dolgusu yaptırmanın amacı nedir?

30’lu yaşlardan sonra cildin kendini yenileme süreci yavaşlamaya başlar.  Cilt eskisine oranla daha kurudur.  Göz çevresinde ilk ince çizgiler belirmeye başlar. Cilt artık eskisi kadar sıkı ve pürüzsüz değildir.  Yaşlanma süreci cildi gergin ve eklemleri dinamik tutmak için gerekli olan hyalüronik asit miktarının  zaman içinde azalması ile başlayan bir süreçtir. Belirtileri ciltte kuruluk ve kırışıklıklar biçiminde ortaya çıkar. Hyalüronik asit vücutta üretilen ve derimiz için olmazsa olmaz bir maddedir ve çoğu besinden de alınabilir. Ancak tıbbi araştırmalar, gıdalarla alınmasının yeterli olmadığını göstermiştir. Bu durumun düzeltilebilmesi için cilde dışarıdan yeterli miktarda hyalüronik asit verilmelidir. Hyalüronik asit, insan bedeninde ve daha çoğu canlıda doğal olarak bulunan bir polisakkarittir. Yani doğal bir şekerdir. Bu nedenle diğer sentetik dolgu maddelerine göre güvenlik profili çok yüksektir. Cilt içinde, ve kemiklerde ve kkatiyenrda, bilhassa eklemlerde bulunur. Hyalüronik asit eklemlerin kayganlığını sağlar ve kendi hacminden bin kat  fazla su tutabilir. Enjekte edildiği yerde biçimini uzun süre muhafaza eder. Işık dolgusu  esas olarak içeriği hyalüronik asit olan cilde ışığı yansıtma kapasitesini geri vermek için üretilmiş mezoterapi ve dolgu yöntemlerini birleştiren patentli görülmemiş bir konseptdir. Diğer dolgu maddelerinden farklı kılan en önemli nokta ışık dyetişkinun içeriğidir. Bu içerik hyalüronik asit ve tekrar yapılandırma karmaşıkinden (8 amino asit, 3 antioksidan, 2 mineral ve 1 vitamin) oluşmaktadır. Amino asitler, vitamin ve mineraller hücre korunması için tekrar yapılanmaya yardım eder. Sonuç olarak ışık dolgusu cildin nem ve elastikiyetini artırır, cilt canlanarak parlaklaşır ve elastikiyetini geri kazanır. 

1. Gözaltı ışık dolgusunun etkileri nelerdir?  Kalıcılığı ne kadar sürer?

Gözaltı ışık dolgusu ilk önce gözaltı çukurunun güvenilir bir biçimde düzeltilmesini sağlar. Bu bölge için üretilmiş özel bir dolgu maddesidir. Ayrıca içindeki tekrar yapılandırma karmaşıki vasıtası ile göz çevresi derisinin kalitesini yüksek oranda artırır.  Gözaltı ışık dolgusu göz çevresinin gençleştirilmesi, morluk ve halkalanmaların giderilmesi için uygulanır. Yapılan klinik çalışmalar hastaların çoğunluğunun enjeksiyondan 12 ay sonrasında bile uygulamadan oldukça memnun olduklarını ve yakınlarına önerdiklerini saptamıştır.

2. Gözaltı Işık dolgusunu ne tip hastalar kullanabilir?

Gözaltı ışık dolgusu bilhassa gözaltı çukuru belirgin olan hastalar için en uygundir. Bunun dışında daha önce açıkladığim gibi gözaltı derisinin yapılanmasını sağlayarak göz çevresinin gençleşmesine, gözaltı morluk ve halkalanmaların azalmasına büyük katkı sağlar. Bazen aşırı pigmentli koyu göz halkaları ve büyük gözaltı torbaları olan hastalar bu tedaviden yarar görebilirmiyim diye başvuru ediyorlar. Bu hastalar için tedavi cerrahi olabilir. Bunun için kesinlikle doktorun tavsiyesine uyulması gereklidir.

3. Gözaltı Işık Dolgusu ile Işık Dolgusu arasındaki fark nedir? Bu iki ürün hangi bölgelere uygulanır?

Işık dolgusu özel içeriği vasıtası ile cilt nemlendirilmesi, antioksidan koruma ve cildin tekrar yapılandırılmasını hedefleyen bir mezoterapi tekniğidir. Yüz, boyun, el üzeri ve dekolte bölgesinin gençleştirilmesi, yenilenmesi  ve onarımı hakkında yardımcı olmaktadır. Gözaltı Işık Dolgusu ise gözaltı çukurunun doldurulması ve göz çevresi cildinin gençleştirilmesi, tekrar yapılandırılması, morluklar ve halkalar için uygulanır.  Özellikle yüz ve göz çevresinde her ikisinin toplu programıyla maksimum sonuçlar alınmaktadır.

4. Işık dolgusunun kalıcılık süresi nedir? Ne kadar sık sık uygulanır?

Hastadan hastaya değişmekle beraber ışık dolgusunun kalıcılık süresi ortalama 6-8 ay  civarındadır. Bu süre sonunda tekrar uygulanır. Tekrar programlarda kalıcılık süresi artacaktır. Göz çevresini gençleştirmek, halkalar ve morluklar için uygulanan gözaltı ışık dolgusunun etkisi  8-12  ay  sürmektedir. 

5. Işık dolgusunun kaç seans yapılması gerekir?

Işık Dolgusu için 3 hafta Aralıklarla 3 seans tavsiyelir. ilk seanstan itibaren gözle görülür sonuçlar ortaya çıkar. Gözaltı Işık Dolgusu için çoğu zaman tek seans yeterli olur. Hastaların ufak bir kısmında bir ay sonrasında rötuş gerekebilir.

6. Işık dolgusu ne kadar sürüyor, uygulamadan sonra kişi hemen işine ve sosyal hayatına dönebiliyor mu?

Uygulama aşağı yukarı 15 dakika sürüyor. İnce uçlu iğnelerle deri altına enjekte edilmesi bundan dolayı sonrasında şişlik, kızarıklık oluşmadan günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

7. Yüz hatlarını belirginleştirmek ve yaşlanmanın belirtilerini ortadan kaldırmak için makyaj kadınların çözüm yolu. Işık dolgusu ile yüze daha taze bir görünüm kazandırmak mümkün mü? Daha az makyaja ihtiyaç duyulur mu?

Işık dolgusu adından da anlaşıldığı üzere cildin nem ve elastikiyetini artırması nedeni ile cilde canlılık ve parlaklık verir. Ayrıca yüz ovalini toparlaması nedeni ile hatlar daha belirgin ve duru görünür.  Cilt nemini geri kazanır, doğal ve sağlıklı görünüm vermesi vasıtası ile daha az makyaja ihtiyaç duyulabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dr.fill Medikal Estetik Hyaluranic Acid Dolguları Tanıyalım

Aktif maddeler:  Çapraz bağlı Hyaluranic Acid BDDE, Lidokain Etkinlik / Etki:  ağız köşelerindeki kırışıklıkların, nazolabial kıvrımların ve...